Mersin Yenişehir Belediyesinin zelzele bölgesinden Mersin’e gelen afetzede yurttaşlar için Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde kurduğu giysi konutundan birinci gün 4 bini aşkın kişi yararlandı.
Yenişehir Belediye Lideri Abdullah Özyiğit, “Yaraları sarmak ve dayanışmayı arttırmak için uğraşımızı sürdürüyoruz. İnsanların giysi ve yemek üzere günlük muhtaçlıklarının karşılanması noktasında büyük bir emek ve özveri gösteriyoruz.” dedi
Depremin birinci gününden itibaren tüm imkanlarıyla çalışmalarını sürdüren Yenişehir Belediyesi, bölgeye tırlarla temel gereksinim gereçlerini sevk ederken, kente gelen afetzedeleri de yalnız bırakmıyor. Yardım toplama merkezi olarak hazırlanan Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde giysi meskeni kuruldu. 200’e yakın gönüllünün dayanak verdiği çalışmalarla gün uzunluğu afetzedelere hizmet verildi. Zelzelenin etkilediği vilayetlerden Mersin’e gelen vatandaşların talep ve muhtaçlıkları dikkate alınarak hazırlanan giysi meskeninde her yaşa uygun giysi ve ayakkabı bulunuyor. Bağışlanan eşyalar Yenişehir Belediyesi takımları ve gönüllüler tarafından tek tek tasnif ediliyor.
Yenişehir Belediyesinin kurduğu giysi konutu haftanın her günü 09.00-21.00 saatleri ortasında hizmet verecek.
“Deprem bölgesine yardım materyali sevkiyatımız da devam ediyor.”
Vatandaşların giysi ve besin üzere temel gereksinimlerini karşılamak maksadıyla çalıştıklarını belirten Yenişehir Belediye Lideri Abdullah Özyiğit şu sözleri kullandı: “Yaraları sarmak ve dayanışmayı arttırmak için uğraşımızı sürdürüyoruz. Burası bir giysi merkezi, bir yandan yardımlar geliyor. Takımlarımız ve gönüllülerimiz tarafından tasnif ediliyor. Burada öncelikle gelen vatandaşlarımızın kaydı alınıyor.
Depremzedeler bir istekli nezaretinde kıyafetini seçiyor ve alıyor. Bugün şu ana kadar 4 binin üzerinde yurttaşımıza giysi dayanağı verdik. Büyük bir tertip, grubumuzu kutluyorum. Bunun dışında yeni bir alan daha oluşturmamız gerekecek. Bu türlü bir fiziki alanı diğer bir merkezde daha oluşturacağız. Münasebetiyle gelen vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için elimizden ne geliyorsa yapacağız.
Tabi ki sarsıntı bölgesinde iş çok sıkıntı ancak oradan da beşerler bölgemize geliyor. Deprem bölgesindeki vatandaşların geldiği birinci yer Mersin. Hasebiyle Büyükşehir Belediyemizle, Fuar Merkezimizi büyük bir konaklama alanı olarak tesis ediyoruz. Konaklama konusunda bir prosedür var onu takip etmeye çalışıyoruz. İnsanların giysi ve yemek üzere günlük gereksinimlerinin karşılanması noktasında büyük bir emek ve özveri gösteriyoruz. Zelzele bölgesine yardım materyali sevkiyatımız da devam ediyor. Mersinli, Yenişehirli vatandaşlarımızdan belirlenen öncelikli gereksinim materyallerini bağışlamalarını rica ediyoruz. Bu halde daha efektif olur. Dayanak veren tüm hemşehrilerime sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.”
“Hep biz depremzedelere eşya gönderiyorduk bu sefer biz depremzede olduk”
Depremden sonra Hatay’dan Mersin’e gelen afetzede Fatma Boyar, “Hatay Antakya’dan geliyoruz. Kendimizi sıkıntı attık dışarıya, mesken esasen kullanılacak üzere değil. Konut tekrar yapılır lakin sağımız solumuz önümüz gerimiz daima enkaz. Ailem yeterli lakin tüm arkadaşlarım öldü. Biz Mersin’e gelmeden öncede artçılar oldu bayağı sallandık ve sallantıda millet barındığı yerden bile kaçıyor artık, o psikolojideyiz. Durduğumuz yerde bile sallanıyoruz üzere hissediyoruz. Sizlere çok teşekkür ediyorum bize bu türlü bir dayanakta bulunduğunuz için.
En azından sıcak bir yerde kalabiliyoruz bu soğuk kış gününde. Hatay’da ne internet var ne bir şey. Yolda gelirken, enkazı izlerken güya bir sarsıntı belgeseli çekiyormuşuz üzere hissettim, zira her taraf yıkılmış. Ben Antakya’nın bu duruma geleceğini düşünmüyor ve varsayım etmiyordum. Daima biz depremzedelere eşya gönderiyorduk bu sefer biz depremzede olduk. Buradaki vazifeliler bize çok güzel davranıyor ve takviye veriyorlar. Çok teşekkür ediyorum.” dedi.
Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı